Нашиот блог

Совети за подобро управување со добиениот кредит

Совети за подобро управување со добиениот кредит

Брзиот кредит е можеби најдобриот начин за да се ослободите од финансиските потешкотии. За вас, подготвивме кратки совети кои може да ви помогнат подобро да управувате со добиениот кредит и да го искористите продуктивно:

    1. Стратегија на предвремено плаќање

Оваа стратегија предвидува да платите поголема сума на пари од постоечкиот ануитет кога сте во можност да го направите тоа. Со тоа доаѓате и до помала камата, што може да ви заштеди пари од една страна и да ја подобри вашата кредитна историја од друга страна. Подобрувањетоа на кредитната историја пак, ќе ви даде можност во иднина повторно да добиете брз кредит кога ви е потребно и да искористите поголем износ на средства.

    1. Искористете ги средствата рационално

По добивањето на бараните средства не заборавајте која била вашата прва намера за аплицирање за брз кредит. Имено, доколку сте аплицирале за брз кредит со цел да си купите одреден апарат за домаќинството не трошете ги парите за забава и слично, бидејќи можеби нема да ви останат доволно средства за купување на посакуваниот апарат за домаќинство.

    1. Секогаш плаќајте на време

Со ова нема да имате трошоци за казни кои на крајот од денот нема да донесат ништо позитивно. Доколку пак, поради некоја причина не можете да платите некоја рата навремено разговарајте со некој од нашите вработени на телефонскиот број 13 515. Можеби заедно ќе успееме да најдеме некое прифатливо решение преку рефинансирање на кредитот или слично.

 

Яна Арабаджиева

Яна Арабаджиева

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque malesuada lectus lacus, id consequat ante tincidunt et. Integer eros nunc, porta sed sapien quis, viverra fermentum sem. Vivamus in ante mauris. Phasellus leo erat, tristique ut urna non, cursus porttitor sem. Cras sit amet neque nulla.

Препорачани објави

Износ: 40,000 денари
Рок: 6 месеци